onsdag 22 december 2010

Virkade grisar till den bästa vän man kan tänka sig


I dag blev julklappen till min underbara vän Cecilia klar.

Hon är den bästa vän man kan tänka sig. Hon har skjutsat till förlossning, varit barnvakt, packat in alla sina fyra barn i bilen för att hämta mig efter operation, följt med till ögonläkare, inspirerat, köpt dumlekola när jag glömt, stöttat, hjälpt mig se saker ur andra perspektiv och därtill bjudit mig på kaffe massa, massa gånger.

Självklart ska en sådan vän ha en julklapp!

Fröken Elsas virkblogg såg vi den här korgen som Cecilia tyckte var så söt. Jag la det på minnet och tänkte att jag väl kanske skulle kunna göra något liknande.

Nu är jag inte alls lika duktig som Marie som har Fröken Elsas, men jag tycker nog att mina grisar blev riktigt söta de också.

När jag virkade grisbäbisen kände jag hur jobbigt det skulle vara att låta den vara själv hela dagarna hemma hos Cecilia, det är ju verkligen inget roligt för en bäbis. Vad göra? En mamma såklart!

Så bäbisen fick med sig en mamma med volangförkläde med blommor och blomhårband. Bäbisen har en avtagbar hjälmmössa och blöjan går också att ta av, men den är ganska krånglig att få på igen.Eftersom de är glada grisar har de förstås knorr på svansen och ännu gladare blir de säkert av att jag inte kommer äta någon av deras släktingar i jul.

5 kommentarer:

 1. Åh, helt bedårande! Hon kommer bli så glad! :)

  God jul Linda!

  SvaraRadera
 2. Men så söta! Du är ju så fiffig!
  Hoppas att du får en fin jul!

  SvaraRadera
 3. Underbart söta! Och jag kommer inte heller att äta deras släktingar.

  SvaraRadera
 4. Åh sikken snuttesnötnos-nasse! :-)

  SvaraRadera