lördag 26 februari 2011

Nåldyna


I tygbytet med Erry fick jag med jättefina knappnålar. Då behövdes en ny fin nåldyna till de nya nålarna.

På framsidan av boken Uncommon crochet finns en bild på några små nåldynor som jag använde som förebild till min nåldyna.

Till virkningen använde jag ett solgult Tildagarn som jag köpte på syfestivalen (jag frångick min princip om att inte använda akrylgarn, men det är i alla fall 50% bomull). 

Tyget är köpt på Tradera av en tjej i Danmark med en fin blogg som jag tyvärr glömt bort namnet på. Jag hade nästan glömt bort att jag hade tyget och blev väldigt glad när jag hittade det i den gula högen. Riktigt, riktigt fint är det, gult och blommigt.

Den här nåldynan är i stort sett det enda jag fått gjort den här veckan i pysselväg, för jag är så fruktansvärt trött efter jobbet, det mesta av min energi går åt till att hålla mig vaken. Det är också anledningen till att inläggen mest består att jag visar olika inköpta saker, jag orkar helt enkelt inte göra något i handarbetesväg.

Men jag har i alla fall orkat knåpa ihop nåldynan som ju dessutom matchar mitt egenhändigt piffade syskrin mycket bra. Alltid något.


5 kommentarer:

 1. Trevligt, fick jag en idé till hur jag kan göra en nåldyna också. Det går åt många nålar när man ska blocka färdigvirkade sjalar o jag är så trött på att hela tiden plocka i en liten fyrkantig plastburk. Inte nog med att man sticker sig, det är ju svårt att få tag i de små rackarna också :)

  SvaraRadera
 2. Ååå,så fin nålpute!!! Virkelig en fin effekt med heklingen rundt...Og så deilig gult tøy:)

  Marit

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Vad kul att nålarna från mig får bo så fint ;)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag diggar både syskrin och nåldyna!

  SvaraRadera