måndag 7 februari 2011

Rund kudde


Jag har ett tag tänkt att jag ska sy en rund kudde, men det har inte blivit av för jag har inte hittat någon rund innerkudde och inte haft tid eller ork. Men i dag har jag haft både tid och ork. Ingen innerkudde dock.

Det prickiga tyget kommer från baksidan på en bordstablett från Åhléns som jag fick i höstas. Det orange tyget med gult hjärta är från ett gammalt örngott inköpt på loppis. Baksidan kommer från ett påslakan inköpt på Tradera.

Jag visste på ett ungefär hur jag ville att kudden skulle se ut, men jag visste inte hur jag skulle göra. Därför tog det låååång tid att få klart den, för jag var tvungen att klura lite och min vana trogen mätte jag ingenting, så jag fick ändra om efterhand.

Eftersom jag inte hittat någon innerkudde, sydde jag en av ett gammalt lakan och använde stoppningen från en utsliten huvudkudde. Mycket återvinning i dag.

Jag premiär-använde också min nya rullkniv. Den är mycket, mycket bra och funkade väldigt bra att använda med både höger och vänster hand, vilket jag ofta gör.

Men, rullkniven känns ack så farlig. Den kommer inte komma i närheten av barnen och inte heller i närheten av min pappa, vars händer inte är kompatibla med verktyg. Han har klyvt av sig halva höger pekfinger i vedklyven och nu senast sågat sig med cirkelsågen i vänster lillfinger. En vass, vass rullkniv är inget för min pappa. Och jag kommer passa mig noga för att inte skära mig.

Det var riktigt roligt att sy den här kudden, och jag blev tillräckligt nöjd med slutresultatet. Om jag bara fick in vanan att mäta ordentligt skulle det nog gå en bra bit snabbare också.4 kommentarer:

 1. -Vilken energi du har nu för tiden!
  Kul att det lilaprickiga tyget kom till användning...

  SvaraRadera
 2. Åhh den blev ju jättefin! Gillar verkligen det orange hjärtat som liksom är omfamnat ;-)

  SvaraRadera
 3. Wow! Vad fin!

  Svar: om du skickar mig din adress på errymerry@hotmail.com så ska jag skicka lite fina knappnålar till dig, jag har så det räcker o blir över! :)

  Ha det gott! kram

  SvaraRadera
 4. Jättefin, älskar hjärtan och både orange & gult, så denna gillade jag massor :)

  /Mia :)

  SvaraRadera