torsdag 21 oktober 2010

S(t)ilstudie


Idag har jag utökat min lilla tesil-samling med en liten rulltårtesil. Jag tänkte passa på att visa några av mina andra silar.


De här två har jag fått i present av snälla vänner. Den lilla kannan är från loppis och silen med tillhörande skål kommer från Sagaform.


 


Tehuset, som jag haft sedan länge, står på ett litet Rörstrandsfat. Silen i tekannan kommer från Indiska.


Den har fina gamla skedsilen har jag fått låna av svärmor på obestämd tid. Den har hon fått av någon i sina finska hemtrakter. Keramikfatet är köpt på Gotland hos Lindas krukor, som ligger alldeles i närheten av svärmors sommarställe.


De här tre är nog ändå mina favoriter. Den lilla kannan skulle jag tro är inspirerad av servisen Prunus.

Att välja mellan kannan och den prickiga lila tekoppen är alltid svårt och nu har jag gjort det ännu svårare, när jag köpt en liten rulltårta också.

2 kommentarer:

  1. Vilka underbara tesilar och en underfundig rubrik dessutom! Gillas!:)

    Tror jag måste starta en tesil-samling jag med... Jag är en tedrickare i stora mått, men har bara såna där vanliga tråkiga bollar. :P

    Svar: Du sa något om Amy Butler-tyg.. tror inte jag har nåt av henne, vilket var det du tänkte på? Önskar mig dock typ alla hennes tyger! :D

    SvaraRadera
  2. Jag gillar svärmors skedsil bäst....det känns som om den varit med om både det ena och det andra och hängt med ett bra tag. Att dricka te med den skulle kunna ge en känsla av att man får i sig lite av historien ...liksom.

    SvaraRadera