torsdag 27 januari 2011

Trasiga virknålar och utebliven loppislycka
I går virkade jag sönder min andra 2,5 mm virknål. Den första gick sönder tvärt av, medan den andra började böja sig lite. Mina lagningsförsök med kirurgtejp (går ingenstans utan den), misslyckades så det var bara att lägga ner virkningen för kvällen.

Antar att virknålar av aluminium är för mesiga för mig, jag är uppenbarligen helt otroligt stark! Jag behöver hållbara grejor i stål.

Jag har både i dag och tidigare i veckan, varit på olika second-hand och loppisar och letat gamla, hållbara, ordentliga virknålar och så klart fina tyger och kanske något annat roligt.

Jag har hittat precis INGENTING. Det är nästan en bragd!

I stället var det Panduro som fick mina pengar, för där hade jag en rabattkupong, handla för 300 kr få 50 kr rabatt. Det blev 8 nystan Flox-garn i ljuslila, ljusgrön, grå och beige, nyckelringar och en rullkniv.

Virknålar i rätt storlek fanns inte så jag fick gå vidare till garnaffären. Där fanns det virknålar i stål, visserligen inte 2,5 mm så en 2,75 mm fick duga.

 En 2,oo mm och en 1,4mm slog jag också till på och gick därifrån 90 kr fattigare. Ganska dyrt, men de här borde jag inte kunna virka sönder i alla fall.

1 kommentar:

  1. Hittade en orange väldigt tunn liten virknål som måste vara din. Det var faktiskt ett tag sedan jag hittade den, men den är så liten så jag glömmer ofta bort den...

    SvaraRadera