måndag 31 januari 2011

Små virkade blommor


Dagens virkning resulterade i ett gäng små blommor. Blommorna ska sitta som dekoration på något annat virkat som jag kommer visa lite senare.

Under dagen har jag och mina fikagäster Yasmine och Malin (som hade med sig hembakade muffins och sockerkaka) hunnit med en sväng till garnaffären och Panduro. Det blev ljusrosa, vitt och gulbeige garn för min del.

Malin, som precis lärt sig virka, ville ha hjälp med att lära sig virka blommor. Jag visade och ritade och visade igen. Och hon lyckades riktigt bra.

Någon blomma blev det i och för sig inte, men väl en "magic circle". Jag förklarade också hur man ökar antalet maskor för att det ska bli rätt. Det dröjer nog inte länge innan Malin virkar rundlar och blommor på löpande band.




söndag 30 januari 2011

Vårhyacinter


I kylskåpet stod två överblivna julhyacinter och blommade i sin plastpåse. Det kändes lite trist att de skulle stå där och blomma i kylskåpsmörkret, så jag kapade av dem till snittblommor, satte dem i små vaser, knöt fast en rostig fjäril på den ena och, vips, så blev det vårhyacinter.

lördag 29 januari 2011

Armband


Nu har äntligen de små virkade bollarna/kulorna blivit ett armband!

De har flyttat runt mellan olika väskor och påsar och andra bra ställen i över en månad, i väntan på att jag skulle orka ta fram pärllådan ur pysselskåpet. Det stod lite saker på lådan så det var ju ganska avancerat. (Sakerna bestod av en portmonnä, en liten plåtburk, små pärlplattor och en ask med paljetter.)

Garnpärlorna fick sällskap av guldfärgade pärlor av kanske plast och en fin handgjord glaspärla som är tjusigt lila- och grönskimmrande inuti. Alltihop träddes upp på en dubbel, genomskinlig, elastisk tråd som fästes med mååånga knutar eftersom den gärna går upp.

För några år sedan, innan jag började virka, samlade jag på mig en hel del pärlor i hopp om att kunna göra massa fina smycken. Tyvärr var det inte alls min grej, det blir bara inte bra.

Pärlorna har jag dock kvar för de är så fina och jag har svårt att göra mig av med fina saker.

Dessutom ligger de fint nedlagda i en trälåda från IKEA som jag klätt in i ett av mina favoritinslagningspapper. Blommönster i mörkare och ljusare rosa, fint, fint, fiiint.

Och i dag fick jag ju faktiskt användning för pärlgrejorna, så slutsatsen blir väl att man inte kan ha för mycket handarbetes/pysselgrejor.


fredag 28 januari 2011

Nyckelband


Eftersom jag ville prova att virka något nytt, har jag virkat ett ljusblått och ett svart nyckelband, båda med spetskant.

På det blå bandet virkade jag av någon dum anledning först spetskant på insidan. När jag sedan virkade spets på ytterkanten blev det inte alls snyggt. Det såg mest ut som ett brickband och det var inte vad jag var ute efter. Det blev till att repa upp ytterkanten och behålla innerspetsen. Av ren lathet, eftersom jag redan fäst innerspetsen ordentligt, vilket jag inte gjort med den yttre.

Nästa band blev svart och där fick spetsen sitta på ytterkanten. Men det svarta garnet var lite för tjockt för att användas till nyckelband (kan kanske funka med annan virknålsstorlek i och för sig).

På tredje försöket hoppas jag lyckas med rätt garntjocklek OCH spets på rätt kant. Återstår att se om jag lyckas.

Men jag känner dock att nyckelbanden behöver lite upp-piffing, kanske i form av en blomma i något snyggt tyg. Har fotat några varianter som jag skulle kunna tänka mig. Syr jag en blomma skulle jag kanske få användning för min nya rullkniv också.





torsdag 27 januari 2011

Trasiga virknålar och utebliven loppislycka




I går virkade jag sönder min andra 2,5 mm virknål. Den första gick sönder tvärt av, medan den andra började böja sig lite. Mina lagningsförsök med kirurgtejp (går ingenstans utan den), misslyckades så det var bara att lägga ner virkningen för kvällen.

Antar att virknålar av aluminium är för mesiga för mig, jag är uppenbarligen helt otroligt stark! Jag behöver hållbara grejor i stål.

Jag har både i dag och tidigare i veckan, varit på olika second-hand och loppisar och letat gamla, hållbara, ordentliga virknålar och så klart fina tyger och kanske något annat roligt.

Jag har hittat precis INGENTING. Det är nästan en bragd!

I stället var det Panduro som fick mina pengar, för där hade jag en rabattkupong, handla för 300 kr få 50 kr rabatt. Det blev 8 nystan Flox-garn i ljuslila, ljusgrön, grå och beige, nyckelringar och en rullkniv.

Virknålar i rätt storlek fanns inte så jag fick gå vidare till garnaffären. Där fanns det virknålar i stål, visserligen inte 2,5 mm så en 2,75 mm fick duga.

 En 2,oo mm och en 1,4mm slog jag också till på och gick därifrån 90 kr fattigare. Ganska dyrt, men de här borde jag inte kunna virka sönder i alla fall.

tisdag 25 januari 2011

Solskenssubstitut


Mulet och grått, grått, grått.

Jag virkar på en beställning och har just inget skoj att visa. Tänkte därför att det kunde vara trevligt att visa solskensfärger som finns här hemma. Istället för riktig sol då.

Det var dock lättare tänkt än gjort.

Jag tycker att gult och orange är underbara färger, men jag fick verkligen leta för att hitta foto-objekt i dessa färger... en fin clementin med bladet kvar, mina älskade Arizona Tea-flaskor hemsläpade från USA, böcker, några kuddar, ränder på min termosmugg, Hawaii på jordgloben (!), pärlplatta, små tavlor, orkidé, och tyger och garn så klart.

Jag behöver mer gult och orange. Synd bara att jag ser ut som ett anemiskt åkerspöke när jag klär mig i gult. Finns några enstaka nyanser som funkar, men de är svårfunna.




 

Vill du ha mer solskenskänsla, kolla in Solig, en superfin solgul blogg. Jättefina kläder och väskor men min favorit är Solveigs elefanter. Helt underbara!


måndag 24 januari 2011

Så mycket tyg, så lite tid


Det är så frustrerande, jag har massor av idéer och tyger (och garner för den delen) men all tid bara försvinner. Jag hinner bara en bråkdel av det jag tänkt mig. Jag vill virka, sy väskor  kanske lite kläder, lapptäcken och kuddar, klä in askar och lådor och så vill jag virka, virka, virka ännu mer.

Hur hinner alla andra?

Jag skulle nog behöva 5 timmar extra per dygn. För att sova 5 timmar mindre är inte ett alternativ, jag älskar att sova.

Jag får väl nöja mig med att titta på mina fina tyger och drömma om vad jag ska använda dem till.

söndag 23 januari 2011

En present


Äntligen är Cecilias iPhone-fodral klart. Det tog såklart bra mycket längre tid än vad jag tänkt mig på grund av jobb, barn som inte vill sova på kvällen och allmän trötthet.

Nu är det i alla fall färdigt, inslaget och överlämnat.

Jag är dessvärre inte alls lika duktig som många andra på att göra fina inslagningar, så det fick bli enkelt. Ganska sött blev det, och lite pluspoäng borde jag få för att jag använde dubbelhäftande tejp...okej då, mest för att den vanliga tejpen var slut, men det jag gjorde ett bra jobb med den dubbelhäftande faktiskt.




tisdag 18 januari 2011

Under konstruktion


Det här ska bli ett lila iPhone-fodral till Cecilia som nu äntligen fått sin mycket efterlängtade telefon. Hon ville ha några blommor på också, och att jag hoppas att jag ska få det klart under kvällen.


Efter förra inlägget, det om bakelserna, fick jag en fråga från Renovationary Road. Hon undrade var jag hittar beskrivningarna till bakelserna och jag tänkte att någon annan kanske också undrar så jag svarar här.

Grejen är att jag inte använder beskrivningar, dels för att jag tycker att det är ganska jobbigt att virka efter beskrivning och om jag har beskrivning blir det inte riktigt som jag vill ha det.

Jag hämtar inspiration från bilder och tänker ut vad jag vill göra och kombinerar sen ihop t ex en "boll" med resårvirkad rektangel och vips har jag en cupcake.

Det kanske inte är någon vidare förklaring, men det det är egentligen ganska enkelt, det är bara fasta maskor och någon enstaka gång stolpar.

Just nu hittar jag inga bra youtube-klipp som visar olika "tekniker" som jag använder, men jag ska försöka hitta några bra framöver och länka till, för jag har lärt mig mycket på youtube. Och vem vet, någon annan kanske också kan lära sig något nytt.

Men att göra som jag gör, att testa sig fram, tar ganska mycket tid och jag vet inte hur mycket jag har repat upp för att jag inte blivit riktigt nöjd.

Så om man tycker att det är plättlätt att virka efter beskrivning är nog det att föredra, men tyvärr har jag inga bra mönster att dela med mig av.

måndag 17 januari 2011

Beställning levererad



 Idag har jag levererat virkade bakelser till Rs dagisavdelning.  En prinsessbakelse, en jordgubbs-cupcake, en apelsin-cupcake, en dammsugare och en chokladboll.

 Det verkade som att både fröknar och barn tyckte att de var fina.

Jag gjorde en liten svart tårtkartong utan lock. Detta eftersom jag bara hade svarta och julgransgröna papper hemma som dessutom var för små att göra tårtkartonger av. Så en svart halv tårtkartong med prickigt bärsnöre fick det bli. En liten etikett knåpade jag ihop också.

Saker som står på att-göra-listan är att köpa papper i bättre färger och få till en finare etikett och så en liten etikett att sätta på det jag virkar. Tips och idéer emottages tacksamt.


 




 





söndag 16 januari 2011

Några presenter blev det i alla fall


För er som undrar har jag nu i efterskott fått födelsedagspresenter. Igår när vi hade födelsedagsfika fick jag av mamma och pappa två lite mindre skålar från Mateus i färgen Viol, precis som jag hade önskat mig. (Jag fick dessutom en ljudbok om mindfullness och ett presentkort). På bilderna är det dock en större skål i samma färg, som jag fick av mamma och pappa i julklapp.

Skålarna och färgen är hur fina som helst, enda problemet är att jag kommer vara lite rädd för att använda dem, för jag är tyvärr väldigt bra på att ha sönder glas och porslin.


Av min snälla syster fick jag lite olika saker från Make up store, bland annat ansiktsmask, ögonskugga, rökelse och lite annat. Muffinsarna hade M köpt med sig hem på födelsedagen och de var riktigt goda.


 Bror A är på Bali med sin fästmö A, bror G är sedan några månader i Australien och svärmor H och hennes man är i Egypten, så ingen av dem var med på födelsedagsfikat. Kan jag kanske hoppas på några fina exotiska födelsedagspresenter i efterskott?

Jag ska nog inte hoppas för mycket, men svärmor brukar alltid köpa med fina presenter när de är utomlands. Så kanske, kanske...




torsdag 13 januari 2011

Drömma går ju...

 I dag fyller jag år (lite mer än 33 och lite mindre än 35 år) och jag har inte fått en endaste födelsedagspresent.

M hade visserligen köpt hem en liten muffinsbuffé från Muffinsfabriken och det var ju inte precis fy skam, men det är roligt med paket.

Som hjälp till M och andra som känner sig manade att ge presenter kommer här en liten bildkavalkad med förslag på saker som jag tycker är fina och som jag gärna skulle vilja ha.


Bild lånad från Fritillaria.se

Bild lånad från Fritillaria.se
















De här helt underbara bronsdjuren finns hos Fritillaria.se. Jag skulle gärna ha ett mindre zoo med bronsdjur. Drömma går ju...


Bild lånad från Fritillaria.se

Bild lånad från Fritillaria.se

Bild lånad från Fritillaria.se
 Några snygga tapeter skulle också vara väldigt trevligt. Till exempel en av mina favorittapeter, med blommönster, av märket Zoffany som finns på Engelska tapetmagasinet.

Bild lånad från Engelska tapetmagasinet

Den här rosa med orange och ceriset mönster, Petits Fours 397070 som finns hos  Inreda.com, skulle jag också bli mycket glad för. Ja, drömma går ju...


Bild lånad från Inreda.com

Något som jag faktiskt fick i dag var de här fina, fina födelsedagsteckningarna som barnen ritade till mig.

H har gjort ett porträtt av mig, där jag har en rosarandig tröja, en av mina favorittröjor. Väldigt snäll ser jag ut att vara och det är jag i alla fall ganska ofta.





Vad Js teckning föreställde var en hemlighet, antagligen så hemlig att han inte visste själv.

Rs teckning kanske föreställer mig när jag är arg, det är nog inte helt olikt. Jag ser nog lite ut som en galen zombie då.

En sak är helt klar, jag behöver inte drömma om att ha världens bästa pojkar, för det har jag redan (och världens bästa make också för den delen).